KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Väntat guld till Stina på FM i klassisk styrkeyft, nytt personbästa av Hanna

Stina Lindell och Hanna Tainio tävlade under dagen då damernas 63kg klass avgjordes under FM i klassisk styrkelyft i Pornainen.

Stina var storfavorit till guldet och hon höll också för favorittrycket även om det inte blev en hundra procent lyckad tävling. Hon inledde med 145kg i första böjen vilket hon klarade utan problem. Hon ökade sedan till 155kg till andra lyftet, det blev dock inget bra lyft där hon fick obalans i nedre läget och kom sedan aldrig upp. Hon gick om på samma vikt till sista lyftet och då åkte det upp med bra fart, tyvärr så blev inte djupet så bra som det borde och lyftet underkändes med tre röda lampor från domarna. I bänken lyckades det bättre och hon fick med sej alla tre lyft med nya personbästat 82,5kg i sista lyftet vilket också är nytt SFI-rekord i klassen. I marken drog hon 162,5kg i första och sedan 175kg i andra lyftet och som avslutning gjorde hon ett försök att bättra på sitt eget finsak rekord med 188kg lastat, det blev dock för tungt för dagen. Totalt blev det 402,5kg, en bit under personbästat men det gav ändå guldet vilket var det viktigaste. Silver och brons gick på 395kg respektive 387,5kg.

För Hannas del blev det serien 110kg i knäböj, 75kg i bänkpress, 140kg i marklyft och 325kg totalt vilket innebar en tionde plats. Marken och totalt är nya personbästan.

Kompletta resultat från mästerskapen kommer här.

I morgon tävlar Paulina Lindblad i damernas 72kg klass och på söndag tävlar Emil Sundberg i herrarnas 105kg klass.

 

WWW.KRAFTSPORT.NU