KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Nytt EM-guld i bänkpress till Kenta

Idag tävlade Kenneth "Kenta" Sandviks på bänkpress EMs sista dag, som vanligt för honom så var det +120kg klassen som gällde och som vanligt så var han också en av guldfavoriterna inför tävlngen. Senaste tiden så hade han dock haft en krånglande rygg så han var inte helt hundra på formen eller ens om det skulle gå att lyfta idag.

Uppvärmningen gick dock uppenbarligen bra och han gick in på 347,5kg i sitt fösrsta lyft och klarade, han tog därmed också ledningen i tävlingen. Han följde upp detta med 352,5kg i andra lyftet och kunde sedan avvakta och se om någon skulle kunna hota honom inför sista lyftet, Norges Alistair McColl försökte men lyckades inte så för Kentas del så var guldet redan klart då han gick in till sista lyftet med 362,5kg lastat. Han var riktigt nära att klara också den vikten men han orkade inte riktigt låsa ut vänstra armen hela vägen och lyftet underkändes. 

Kenta försvarde dock segern från förra året och ännu ett EM-guld bärgat hem till Åland! Kompletta resultatlistor från mästerskapen hittar man här; damer, herrar

WWW.KRAFTSPORT.NU