KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Dubbla silver så här långt under EM i bänkpress

Igår tävlade ÅKK-veteranen Klas Helén i 105kg klassen för 70åringar under EM i bänkpress nere i spanska La Manga, fem lyftare var anmälda i klassen men endast tre kom till start. Klas fick en knölig inledning med två bommar på ingångsvikten 112,5kg, men till sista lyftet så lyckades det bättre och han fick upp vikten och godkänt vilket räckte till en silvermedalj. Guldet gick till Österrike på hela 150kg.

Marcela Sandvik tävlade idag i damernas 52kg klass. Tyvärr så fanns endast två lyftare med där idag, Marcela och landslagskamraten Hanna Rantala. Marcela vägde in på 51,54kg 100 gram lättare än Rantala, så en lite fördel till Marcela där. Marcela valde en säker ingångsvikt på 112,5kg vilket hon klarade utan problem medan Rantala satte 127,5kg i sitt första lyft. För Marcelas del var det nu inget aannat att göra än att också hon försöka sej på 127,5kg i andra lyftet för att komma upp i guldposition, hon fick upp vikten hela vägen men lyftet underkändes med 2-1 av domarna då baken lättade lite från bänken. Rantala satte 132,5kg i sitt andra lyft och Marcela valde då att släppa guldet och gick in på 127,5kg i sista lyftet också men nu orkade hon inte pressa vikten hela vägen, skulle hon ha klarat så skulle det ha varit nytt personbästa och nytt europa rekord för veteraner över 40år. Rantala avslutade med mäktiga 138,5kg i sista viket var nytt europarekord i öppna klassen.

I morgon är det meningen att Kenneth "Kenta" Sandvik skall försvara de finska färgerna då herranas +120kg klass avgörs, han har dock haft en del problem med en sjuk rygg den senaste tiden så vi får se om han kommer att kunna prestera på topp.

Kompletta resultatlistor hittar man här; damer, herrar

WWW.KRAFTSPORT.NU