KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Åländska mästerskapen i bänkpress x2 bjöd på tunga vikter och många nya rekord

För andra året arrangerade vi Åländska mästerskap i bänkpress och liksom förra året så blev det idag två olika tävlingar, en klassisk och en med utrustning. Elva ÅKK-lyftare deltog i den klassiska tävlingen där vi också hade en gästlyftare med medan endast fem kom till start med utrustning.

I den klassiska tävlingen så gjorde Hanna Tainio och Paulina Lindblad upp om medaljerna i damernas 72kg klass, Hanna var vassast och klarade 75kg medan Paulina stannade på 67,5kg och båda tangerade därmed sina personbästan.

I herrarnas 66kg klass tävlande Jack Janson ensam men han fick ändå till en bra tävling med nytt personbästa och nytt åländskt rekord på 92,5kg som resultat utöver guldmedaljen.

I 74kg klassen hade vi två deltagare Anton Bergman och Glenn Koskinen, Anton tog hem guldet på 110kg medan Glenn stannade på 102,5kg efter två bommar på 107,5kg.

Tre lyftare gjorde upp i 83kg klassen och guldet gick till Niclas Strand som bättrade på personbästat med ett lyft på 130kg, junioren Liam Kagg satte alla sina tre lyft och ökade också han på personbästat med hela 10kg vilket inte bara gav silver utan också ett nytt SFI-rekord för juniorer U17. Henry Hermans hade det lite kämpigare och klarade ingångsvikten på 90kg först i sista lyfte, men han fick i alla fall hem bronset till slut.

 I 105kg klassen hade Björn Berg och Simon Eriksson en jämn kamp där båda gjorde 150kg i första lyftet och sedan 157,5kg i andra, till sista gick de sedan båda på 165kg där Björn bommade och Simon klarade. Guldet till en mycket nöjd Simon med andra ord, nytt personbästa med 10kg, och silver till Björn.

Ove Lehto tävlade ensam i +120kg klassen, kroppsvikten stannade på det tyngsta någonsin vid invägningen 160,0kg. Han gick in lite försiktigt på 240kg och ökade sedan till nya personbästat och nya åländska rekordet 260,5kg i andra och klarade även det relativt enkelt. Han valde sedan att stå över det sista lyftet och istället focusera på utrustningstävlingen.

Gästlyftaren Jukka Porttikivi tävlade i +120kg klassen med målet att kvala till FM, han satte alla sina tre lyft med 160kg som bäst.

Alla som tävlade i utrsutningstävlingen vägde in i olika viktklassen så det blev aldrig några medaljstrider där men vi fick ändå se en del imponerande lyftning. Erika Gadzova tävlade i 63kg klassen där hon putsade det åländska rekordet i samtliga sina tre lyft och hon stannade på 90kg i sitt sista lyft.

Paulina dubblerade och tävlade också med skjorta och satte också hon alla tre lyft med nya personbästat 85kg i sista.

Veteranen Klas Helén tävlade i 105kg klassen och fick där med sen 107,5kg efter en bom i sista på 115kg.

Ove dubblerade som sagt och med utrustning så gick han in på lätta 325kg, satte sedan 350kg säkert och tog sedan en rövare och begärde upp hela 390kg för nytt personbästa. Det blev ett bra försök som inte var helt borta men ändå en bit från att ha varit riktigt nära så han fick nöja sej med ett personbästa för dagen.

Som vanligt stort tack till alla som var med och hjälpte till under dagen, domare, passare sekretariat och övriga. Ett extra tack till Niclas Strand som såg till så att vi livestreamade tävlingen via vår facebooksida, du kan se videon här.

Nästa tävling på hemma plan blir en klubbtävling i styrkelyft lördagen den 4/11 men innan dess så skall Marcela, Kenta och Klas hinna med att åka ner till Spanien för att tävla på EM i bänkpressm i mitten av oktober.

 

WWW.KRAFTSPORT.NU