KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Halvskadad Marcela elva på VM i klassisk styrkelyft

Marcela Sandvik tävlade i dag på VM i klassik styrkelyft i Minsk, Vitryssland. Damernas 52kg klass lockade 14 lyftare till start och Marcela hade inte några förväntningar på en framskjuten placering totalt, även om träningen inför tävlingen gått rätt bra så har hon kännt av en skada i övre ryggen som spökade.

Inledande knäböjen blev dock lyckad hon satte alla sina tre lyft och sista böjen på 117,5kg blev ett svintungt kämparlyft på nya personbästat och nya finska veteranrekordet på 117,5kg, se video här.

Bänken gick dock sämre och hon fick enbart ingångslyftet på 82,5kg efter två misslyckade försök på 87,5kg en vikt hon inte haft några problem med på träningen. Också marken gick sämre än förväntat, första lyftet på 135kg såg tungt ut och sedan var det stop i andra och sista lyftet med 140kg lastat. Totalt blev ändå ett rätt hyfsat resultat med 335kg bara fem kilo från personbästat klassiskt men det räckte inte längre än till en elfte plats totalt i den hårda konkurensen. Vann gjorde USAs Marisa Inda med 420kg, silver och brons gick till Australien och USA på 413,5kg respektive 412,5kg

Marcela är anmäld till EM i klassisk bänkpress som avgörs på hemmaplan i Ylitornio i augusti, men troligen kommer hon nu att stå över en tävlingen för att i första hand få ordning på ryggskadan.

Med på plats i Minsk var maken Kenneth "Kenta" Sandvik i form av landslagscoach.

 

WWW.KRAFTSPORT.NU