KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

VM-brons till Marcela efter jämn kamp

Marcela Sandvik tävlade under dagen på världsmästerskapen i bänkpress med utrustning i Litauiska Kaunas. Som vanligt var det damernas 52kg klass som gällde för henne, fem lyftare kom till start i klassen. Marcela var en av medaljfavoriterna inför tävlingen tillsammans med rysskan Yana Sadorina och Finlands Hanna Rantala. Marcela vägde in på 51,50kg, tyngst av dem alla tre, vilket narutligtvis inte var någon fördel för hennes del. Redan vid första lyftet så var det tight mellan de tre, både Marcela och rysskan gick in på 120kg och klarade, Rantala satte 122,5kg i sitt första lyft. Marcela var först ut i andra lyftet och kämpade upp tangerat personbästa på 125kg och tog ledningen, dock så kontrade rysskan genast genom att också hon klara 125kg följt av Rantala som satte 127,5kg och tog ledningen inför sista lyftet. 

Till sista lyftet var det klart att Marcela skulle få medalj och hon valde att gå för guld med 130kg på stången, det blev dock för tungt och stången fastnade på bröstet, bronset var därmed klart för Marcela. Sadorina och Rantala kämpade dock viare om guldet, rysskan klarade 130kg men Rantala klämde till med 132,5kg i sitt sista lyft och guldet gick därmed till Finland.

Som vanligt en stabil insats av Marcela, tangerat personbästa och ännu en VM-medalj till samlingen sitter säkert fint! Video från tävlingen finns här.

Senare idag, start klocka 19:00, kommer Sandra Lönn att tävla för Sverige i damernas +84kg klass.

 

WWW.KRAFTSPORT.NU