KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

4xÅKK på VM i bänkpress

VM i bänkpress med utrustning pågår som allra bäst i Litauiska Kaunas och under fredagen och lördagen har ÅKK fyra lyftare på startlinjen. Marcela Sandvik är först ut i damernas 52kg klass, förra året vann hon guld och inför årets tävling så ligger hon tvåa i förhandsanmälningarna. Framför sej har non åtta år yngre landslagskamraten Hanna Rantala och bakom lurar rysskan Yana Zadorina och det ser ut som att det är mellan dessa tre som medaljerna kommer att fördelas, vi hoppas naturligtvis på att Marcela får till en bra tävling och att det räcker hela vägen upp överst på pallen.

I damernas 84kg klass finns Sandra Lönn  med, senast hon tävade på VM var 2015 och då tog hon guld, efter det har hon haft problem med en krånglande axel men nu är hon alltså tillbaka på VM-nivå igen. Också hon ligger på andra plats i förhandsanmälningarna men det är jämt mellan alla tre i toppen och det komer att bli en intressant kamp mellan Sandra, danske Christensen och Ungerns Szabo.

Tungviktarna Kenneth "Kenta" Sandik och Ove Lehto dyker som vanligt upp då herrarnas +120kg klass skall avgöras, de ligger tvåa respektive trea i förhandsanmälningarna. Överst ligger den regerande mästaren Jonathan Leo från USA, och det är inte omöjligt att det är han som kommer att gå hem med guldet också i år men både Kenta och Ove brukar vara säkra lyftare så helt lätt lär jänkaren knappast slippa undan. Bakom topptreon så finns bland annat Norges McColl att akta sej för.

Tävlingarna livesänds i vanlig ordning via denna sida. Marcela tävlar på fredag med start 15:00, Sandra på fredagkväll med start 19:00 medan Kenta och Ove dyker upp på lördagen med början 13:00.

WWW.KRAFTSPORT.NU