KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Marcela fyra på EM i styrkelyft, delgrensguld i bänken

Europamästerskapen i styrkelyft med utrustning avgörs som allra bäst nere i spanska Malaga, Marcela Sandvik tävlade under dagen då damernas 52kg klass avgjordes. Sex lyftare deltog i klassen och Marcela inledde med 140kg i sin första böj vilket gick bra och hon ökade till 145kg i andra. Också den vikten kom upp men lyftet underkänndes av domarna på grund av dåligt djup. Hon ökade ändå till 147,5kg i sista och då fick hon domarna med sej.

I bänken gick hon in på 115kg och satte det säkert, hon ökade till 120kg i andra och klarade även det. Därmed var delgrensguldet redan bärgat och hon klarade sedan tangerade personbästat 125kg i sista av bara farten vilket är en förbättring av hennes eget vetranvärldsrekord för 40åringar med 2,5kg.

I marken gick hon in på 142,5kg och klarade, ökade sedan till 147,5kg i andra men fick det lyftet underkänt av domarna med 2-1 då de ansåg att lyftet inte var riktigt klart. Inför sista lyftet hade hon läge på bronset totalt och hon begärde upp nya personbästa vikten 152,5kg vilket hon lyckades dra hela vägen och med lite tur så blev det 2-1 godkänt av domarna den här gången och hon stannade på fina 425kg totalt. Rysskan Saydasheva avslutade med att klara 170kg i sin sista mark och plockade därmed bronset på 430kg totalt. Guldet gick till en annan Rysska, Komlaeva på 475kg och silver till Danske Bagger på 435kg.

425kg är ett rikgit bra resultat av Marcela och det är också nytt fisnkt veteranrekord för 40åringar, det tillsammans med en stark bänk som formbesked inför VM i bänkpress om ett par veckor känns säkert bra. Hon klarade i och med detta även VM-kvalgränsen och kan nu ta sikte på VM som avgörs i Tjeckien i mitten av november. Efter tävlingen fick Marcela lämna ett dopingtest. Video på hela tävlingen hittar du här.

Kenneth "Kenta" Sandvik tävlar under EM i herrarnas +120kg klass på söndag.

 

WWW.KRAFTSPORT.NU