KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Emil starkast på åländska mästerskapen i styrkelyft

Idag avgjordes åländska mästerskapen i styrkelyft med utrustning i gymmet på Idrottsgården i Mariehamn. Sju lyftare kom till start, dock var det ingen som körde fullt ut med utrustningen, några hade knäböjsdräkt och knälindor i böjen, andra bara knälindor och några körde helt klassiskt. Samma var det i bänken och marken. Vi brukar notera lyft som görs utan utrustning på en utrustnings tävling som åländska rekord, dock så kunde man under dagen endast slå SFI-rekord med utrustning.

Dagens ende dam var Paulina Lindblad som för första gången prövade på att köra med utrustning, i knäböjen var det dräkt och lindor som gällde, i bänken körde hon med skjorta medan markdräkten åkte av under uppvärmningen då hon inte riktigt fick till det med den. Hon fick ut en hel del av utrustningen vilket resulterade i 142,5kg i knäböj, 78kg i bänkpress och 157,5kg i marken. Bänkpressen noteras som nytt åländskt rekord med utrustning. Totalt gav det 378kg.

Junioren Liam Kagg gjorde sin första tävling och körde helt klassiskt i 83kg klassen, han satte lätt alla sina nio lyft med 105kg i knäböj, 80kg i bänkpress, 155kg i mark och fina 340kg totalt. Han slutade dock tvåa i klassen efter Niclas Strand som körde helt klassiskt och putsade samtliga sina personbästan med serien 192,5kg i knäböj, 120kg i bänkpress, 215kg i marklyft och 527,5kg totalt. Samtliga Liams resultat skrivs in som nya åländska rekord både klassiskt och med utrustning då vi inte haft någon så ung som tävlat i 83kg klassen tidigare. Vi hoppas att detta gav blodad tand och att vi får se honom igen på nästa tävling! Nickes böj är också nytt åländskt rekord klassiskt.

Sebastian Eriksson tävlade ensam i 93kg klassen och också han körde klassiskt och gjorde en bra tävling med nya personbästan i alla moment efter 200kg i knäböj, mäktiga 180kg i bänkpress, 227,5kg i mark och 607,5kg totalt. Bänken är en förbätring av hans eget åländska rekord klassiskt.

I 105kg klassen tävlade Emil Sundberg och Björn Berg, båda körde med lindor i böjen och skjorta i bänken. Emil satsade också med dräkt i marken. Emil gick segrande ur striden efter 252,5kg i knäböj, 202,5kg i bänkpress och nya SFI-rekordet 312,5kg i marklyft vilket gav nytt SFI-rekord också totalt med 767,5kg. Björn fixade 235kg knäböj, 200kg i bänken och 240kg i marken vilket gav 675kg totalt och silver. Emil blev också tävlingarnas bäste lyftare på poäng.

John Eriksson var ensam lyftare i 120kg klassen, han körde helt klassiskt och bättrade också han på samtliga sina personbästan rätt rejält i och med 220kg i knäböj, 140kg i bänkpress och fina 250kg i marken. Totalt gav det 610kg.

För första gången så livestreamade vi också hela tävlingen via vår facebook sida och du kan även se hela tävlingen här. Stort tack till Nicke och Emil som styrde upp det!

Som vanligt också stort tack till alla som var med och hjälpte till under dagen, passare, domare och sekretariat och naturligtvis även tack till alla tävlande som bjöd på en intressant dag!

Nästa tävling här på hemmaplan är Åländska mästerskap i klassisk styrkelyft som avgörs den 20 maj, före det är det dock dags för SFI-mästerskapen i bänkpress i Hangö den 8 april.

 

WWW.KRAFTSPORT.NU