KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Silver och guld till Marcela och Erika på FM i bänkpress

Finska mästerskapen i bänkpress med utrustning avgörs nu i helgen i Helsingfors, Marela Sandvik och Erika Gadzová tävlade under dagen. Tyvärr så är deltagarantalet i tävlingarna med utrustning fortsatt lågt och i Marcelas klass, damernas 52kg, så hade hon endast en motståndare, Hanna Rantala. Hanna är dock en vass lyftare med många meriter bland annat så blev hon världsmästare i klassisk bänkpress förra året. Idag ställdes hon mot Marcela som ju är regerande världsmästare med utrustning så även om de var bara två med så var det en intressant uppgörelse.

Marcela inledde med 115kg och klarade medan Hanna tog 122,5kg i första. Marcela som var lättas av de två kontrade genom att också hon klara 122,5kg i sitt andra lyft, Hanna svarade dock omedelbart genom att klara 125kg i sitt andra lyft. Till sista lyftet valde Marcela att göra ett försök att pressa Hanna ytterligare genom att begära upp nya personbästat och finska rekordet 128kg på stången, tyvärr så klarade hon inte den här gången, Hanna däremot klarade sitt sista lyft för dagen på 128,5kg vilket alltså innebar nytt finskt rekord och guld. Silver till Marcela som ändå i och med detta skall vara klar för landslagsplatser under året.

Erika tävlade tyvärr ensam i damernas 57kg klass, hon gick in säkert på 75kg, valde sedan 85kg till andra lyftet och klarade också den vikten. Till sista gjorde hon ett försök att bättra på personbästat med 95kg på stången, men hon lyckades inte pressa vikten den här gången. Guldet var hur som helst hennes och hon kan tittulera sej finsk mästare i bänkpress. För att knipa en landslagsplats hade det kävts minst 105kg för hennes del.

Video från dagens tävlingar hittar man här.

I morgon tävlar Kenneth "Kenta" Sandvik och Ove Lehto i herrarnas +120kg klass.

 

WWW.KRAFTSPORT.NU