KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Finska mästerskap i bänkpress med utrustning nu i helgen

Årets finska mästerskap i bänkpress med utrustning avgörs nu i helgen i Helsingfors, fyra ÅKK lyftare finns med i de ganska glesa startlistorna.

Marcela Sandvik tävlar i damernas 52kg klass där hon möter Hanna Rantala, världsmästare i klassisk bänkpress 2016. Upplagt för världsmästarmöte med andra ord i och med att Marcela tog VM-guldet på utrustnings VM, vi håller tummarna för Marcela även om Hanna på pappret ser vassare ut.

Erika Gadzová tävlar i damernas 57kg klass där hon tyvärr är helt ensam men kanske kan vi i alla fall hoppas på ett nytt personbästa?

I herrarnas tungvikt finns i år bara två lyftare med och båda är från ÅKK. Kenneth "Kenta" Sandvik och Ove Lehto möts än en gång och i avsaknad av Malax Fredrik "Freddi" Smulter så finns det egentligen ingen press på dem då båda kan säkra en landslagsplats bara genom att göra ett resultat, dock brukar det ändå kunna finnas lite prestige i att vinna så vi får hoppas att de båda kör på för fullt!

Veteranen Klas Helén var också anmäld till tävlingarna för 70års veteraner, men tvingades ställa in tävlandet den här gången.

Tävlingarna sänds live via länkarna nedan;

Marclea och Erika tävlar lördag med början kl 14:30; http://www.livescoresheet.com/results/event/832/

WWW.KRAFTSPORT.NU