KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Kenta klar för VM i styrkelyft

Kenneth "Kenta" Sandvik tävlade idag på finska mästerskapen i styrkelyft med utrustning som avgörs i Tammerfors under helgen. Tyvärr så ser vi i Finland fortfarande ett lågt intresse för tävlingarna med utrustning och Kenta hade endast en motståndare i +120kg klassen, Jari Martikainen. Jari är en bra lyftare med många bra resultat på sin meritlista, men Kenta får nog ses som den vassaste av de två och därmed var pressen inte särskillt stor inför tävlingen. Det egentliga målet för Kenta förutom att ta guldet var egentligen att klara VM-kvalgränsen på 965kg totalt.

Kenta vägde in på 141,9kg och inledde i knäböjen med 375kg vilket gick utan problem. Han ökade till 385kg till andra där han tyvärr fick lite obalans och lyftet underkändes, han gick om på samma vikt i sista lyftet och klarade då relativt säkert. I bänken körde han med en stor skjorta för att vara säker och han inledde försiktigt på 325kg vilket blev lite knöligt men godkänt, han ökade till 332,5kg i andra och fick till en riktig stänkare. Till sista bänken valde han 340kg och där fick han kämpa mera men lyckades låsa ut vikten och lyftet godkändes med 2-1 av domarna.

Sedan var det bara att säkra upp resultatet genom att dra tre säkra mark på 275kg, 290kg och 300kg vilket gav 1025kg totalt. Jari hade lite problem med en axelskada och fick ihop serien 375-230-340=945kg. Kenta är därmed klar för både EM och VM under året, EM går i maj nere i Malaga Spanien medan VM avgörs i mitten av november i Tjeckien. Efter tävlingen fick Kenta lämna ett dopingtest.

I morgon tävlar Marcela Sandvik i damernas 52kg klass.

WWW.KRAFTSPORT.NU