KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Finskt rekord i marklyft av Stina på SFIM i styrkelyft

Årets SFI-mästerskap i styrkelyft avgjordes under dagen i Hangö, arrangörer var Hangö IK tillsammans med KK Eken. I vanlig ordning så var det egentligen två olika tävlingar, en klassisk och en med utrustning. Den klassiska lockade flest deltagare med tjugosju startande medan den klassiska tävlingen endast lockade fyra startande. ÅKK deltog med fem lyftare i klassiska tävlingen samt en lyftare med utrustning.

Stina Lindell och Hanna Tainio tävlade båda i 63kg klassen. Stina tog hem guldet, trotts att hon varit inne i en tung tränings period med FM om några veckor som det stora målet så ställde hon upp och satte nya personbästan i alla tre moment samt totalt efter att ha klarat 152,5kg i knäböj, 78kg i bänkpress och sedan som avslutning dragit 180,5kg i marken vilket är nytt finskt rekord i klassen. Totalt gav det 411kg, elva kilo mer än det gamla personbästat. Vi hoppas att hon kan toppa formen inför FM och bättra på dessa resultat ytterligare då! Hanna fick också till en bra tävling med personbästan i knäböj, bänk och totalt efter att ha klarat 105kg i knäböj, 70kg i bänkpress, 125kg i marklyft och 300kg totalt vilket gav silver.

Jack Jansson var tävlingarnas lättaste lyftare på herrsidan, han tävlade i 59kg klassen och gjorde sin första hela styrkelyftstävling. Totalt fick han ihop 332,5kg efter att ha satt 115kg i knäböj, 72,5kg i bänkpress samt 145kg i mark. Samtliga hans resultat är nya SFI-rekord i klassen och då han var ensam i klassen så fick han också en guldmedalj med sig hem.

Sebastian Eriksson vägde in på lätta 85,85kg i 93kg klassen och också han lyckades få till det riktigt bra med personbästan över hela linjen! I knäböj klarade han 190kg, i bänken riktigt fina 175kg och i marken 225kg vilket gav 590kg totalt, pers med hela 25kg! Han slutade trea totalt efter hemmalyftaren Stefan Westerholm på 665kg totalt samt Vasas Viktor Fagerhed på 645kg totalt.

Emil Sundberg tävlade i 120kg klassen men vikten låg på lätta 107,15kg. Han fick också till en lyckad tävling med 250kg i knäböj, 172,5kg i bänkpress och avslutningsvis ett nytt personbästa med 307,5kg i sista marken. Totalt gav det 730kg och guld i klassen med fyra deltagare, förhoppningsvis så gav detta mersmak så att också han tar sikte på FM om några veckor!

Erika Gadzová tävlade i 57kg klassen med utrustning och även hon fick en lyckad tävlingsdag då hon tangerade personbästat i knäböj med 130kg, klarade sedan 85kg i bänken och slog sist men inte minst till med ett snyggt pers i marken där hon klarade 152,5kg, hon gjorde också ett försök på nya SFI-rekordet 158kg i sista lyftet men bommade.

Överlag en riktigt lyckad dag för samtliga ÅKK-lyftare med en lång rad med nya personbästan, åländska rekord,  SFI-rekord och som grädde på moset ett finskt rekord av Stina. Grattis till alla!

I övrigt så var det också många andra som presterade bra, bland annat Sibbos junior Susanna Törrönen satte nytt finskt juniorrekord i klassisk bänkpress i 84kg klassen med 117,5kg. Hemma lyftaren Johan Henriksson klarade 255kg i klassisk knäböj i 83kg klassen, också det finskt rekord och Sibbos veteran Henrik Winter satte nytt veteran rekord i klassisk knäböj med 245kg i 105kg klassen. i utrustningstävlingen så klarade Sibbos veteran Kari Misukka 207,5kg i mark vilket är nytt finskt rekord i 83kg klassen för 70åringar.

Med på resan som coacher var Kenneth "Kenta" Sandvik, Niclas Strand samt Klas Helén.

 

WWW.KRAFTSPORT.NU