KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Följ Ove live från veteran-VM i styrkelyft

Ove Lehto tävlar nu på lördag på veteran-VM i styrkelyft som avgörs i Tallin. Han tävlar i +120kg klassen master1, över 40år, och ser man till förhandsanmälningarna så får han ses som storfavorit till guldet då ingen av de övriga fyra deltagarna är riktigt nära Oves nivå. Men tävling är tävling och allt kan hända, inför tävlingen var Ove inte helt säker på formen i knäböjen där han brukar känna av en gamal skada i höften och på ÅM i bänkpress för någon vecka sedan tror jag nog att han hade hoppats på ett bättre formbesked. Förhopningsvis så har han hunnit vila tillräckligt inför denna tävling så att musklerna är pigga och han kan få till ett bra resultat.

Som lite morot så är det klubbkamraten Kenneth "Kenta" Sandvik som innehar både veteran världsrekordet i bänken och totalt med 357,5kg respektive 1062,5kg där åtminstone bänken bör kunna vara inom räckhåll för Ove.

För den som är sugen på att följa tävlingen live så börjar Ove tävla klockan 11:00 finsk tid, länk till livesändningarna hittar man här.

WWW.KRAFTSPORT.NU