KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Intressant höst på kommande

Det har varit lite semesteruppehåll med uppdateringarna här, men hösten närmar sig och det kommer att hända en hel del intressant.

Redan under nästa vecka är det dags för årets Europamästerskap i bänkpress på Island, Marcela och Kenneth "Kenta" Sandvik deltar, förhandsanmälningarna hittar du här, damer och herrar. Marcela ser ut att bli helt ensam i damernas 52kg klass då två hårda konkurrenter hoppat av medan Kenta i vanlig ordning har en del tufft motstånd i sin viktklass. Ove Lehto var också uttagen men valde att stå över tävlingen, Sandra Lönn dras fortfarande med en sjuk axel och kommer inte heller att tävla.

Den 17 september kommer vi att för första gången arrangera åländska mästerskap i bänkpress, några anmälningar har redan kommit in men vi hoppas på en hel del till!

Ove är anmäld till veteran VM i styrkelyft som avgörs i Tallinn i början av oktober och årets SFI-mästerskap i styrkelyft kommer att avgöras i Hangö i sista helgen i oktober.

I november avgörs styrkelyft-VM i Orlando, Florida, USA. Kenta är anmäld. Både Marcela och Ove hade också klarat kvalgränserna men valde att avstå. Denna tävling kommer att gälla som kvaltävling till World Games nästa år i Polen så det blir sannolikt ett högt deltagarantal och höga resultat.

Vi siktar på att ha en klubbtävling i styrkelyft lördagen den 12 november och sedan avslutas året med Finska mästerskap i både klassisk bänkpress (Jakobstad) och styrkelyft (Sotkamo) i december.

 

WWW.KRAFTSPORT.NU