KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Marcela och Kenta tävlar på EM i styrkelyft

Europamästerskapen i styrkelyft avgörs nu den 11-14 maj nere i Tjeckiska Pilsen, ÅKKs Marcela och Kenneth "Kenta" Sandvik finns med i startlistorna.

Marcela tävlar redan under onsdagen då damernas 52kg klass avgörs, åtta lyftare är anmälda i klassen och Marcela ligger femma i förhanndsanmälningarna. Det är en bit upp till medaljplatserna och hon kommer troligen att behöva prestera i nivå med personbästat på 425kg för att ha någon medaljchans totalt. Efter hennes fina insatts på VM i bänkpress för några veckor sedan så skall hon i alla fall vara en stark kandidat till delgrensguldet där.

Kenta har dragits med en lårskada sedan FM i styrkelyft i början av året där han bommade ut sej. Han har inte kunnat träna för fullt varken i knäböj eller marklyft på grund av skadan men han väljer dock ändå att åka på EM med målet att klara VM-kvalgränsen på 937,5kg. Det är ett resultat som i vanliga fall inte skall vara något mer än uppvärmning för Kenta, men med tanke på skadan så är det kanske bra att hålla igen lite och sikta på en delgrensmedalj i bänken och sedan knipa en landslagsplats till VM som går i USA i november. Se förhandsanmälningarna här.

Tävlingarna sänds live på webben, Marcela tävlar onsdag 11/5 med start klocak 12:00 finsk tid medan Kenta tävlar på lördag också det med början klockan 12:00 finsk tid. Länk till websändningarna hittar du här.

WWW.KRAFTSPORT.NU