KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

VM-guld till Marcela på nya personbästat 125kg!

Damernas lätta klasser under VM i bänkpress avgjordes under dagen och ÅKKs Marcela Sandvik fanns med i -52kg klassen. Tyvärr så deltog endast tre lyftare där, men sett till förhandsanmälningarna så var alla riktigt jämna och det visade sej också bli en rikigt spännande tävling.

Alla tre vägde in inom 100 grams kroppsvikt men Marcela var lättast med 51,72kg vilket kan vara en vilktg fördel i tävlingen. Både Marcela och Rysslands Golubeva gick in på 115kg i sina första lyft, rysskan såg lite ostabil ut medan Marcela fick till ett säkert lyft. Japans Nagaya-Shirakawa gick in tyngst på 125kg men hade problem med tekniken och fick första lyftet underkänt. Marcela ledde med andra ord på lättare kroppsvikt efter första rundan.

Till andra lyftet gick både Marcela och Rysskan på 120kg och båda klarade, Japanskan gick om på 125kg och klarade vilket gav henne ledningen inför sista rundan där alla tre tog sikte på guldet. Efter lite rävspel med ändrade vikter så kom Marcela in på 125kg som förste lyftare av de tre, hon fick till ett bra lyft och klarade också denna vikt vilket gav hene ledningen i tävlingen. Nu var det bara att sätta sej ner och se på vad de andra två kunde göra. Rysskan var först ut på 127,5kg men hon orkade inte pressa vikten. Japanskan gick också på 127,5kg och fick upp vikten men lyftet underkändes av domarna vilket innebar att Marcela äntigen tog sitt första VM-guld i bänkpress, i praktiken det enda som saknades i samlingen. Att det dessutom blev nytt personbästa med 2kg samt att resultatet räknas som nytt Europa-rekord för veteraner M1 gör det hela ännu mer imponerande!

Stort Grattis till Marcela!

Efter tävlingen fick Marcela lämna ett dopingtest, svaret brukar dröja några veckor. Med i bakgrunden med landslagscoach-hatten på fanns maken Kenneth "Kenta" Sandvik samt dottern Lillan som fick göra Marcela sälskap upp på pallen då den finska nationalsången spelades.

I morgon tävlar Ove Lehto i +120kg klassen för herrar 

WWW.KRAFTSPORT.NU