KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Kenta, Marcela och Ove tävlar på VM i bänkpress

Årets världsmästerskap i bänkpress har redan dragit igång nere i danska Rödby. Sett till antalet deltagare så är det ett av de största någonsin i och med att det är både junior-, senior- och veteranklasser som avgörs, totalt är det ca 160 damer och 350 herrar som deltar. Tre av dessa är ÅKKs Marcela Sandvik, Kenneth "Kenta" Sandvik och Ove Lehto. Sandra Lönn var också anmäld till mästerskapen med mål att försvara förra årets guld i +84kg klassen, tyvärr så var hon tvungen att stå över tävlingen på grund av en krånglande axel. Kompletta anmälningslistor för damer hittar du här och herrar här.

För en gång skull så är det inte Marcela som är först på tävlingslavan utan Kenta, han kom trea på finska mästerskapen efter Ove och Fredrik "Freddi" Smulter och därmed var landslagsplatserna i öppna klassen deras. Kenta ville ändå vara med och tävla under mästerskapen och deltar nu i veteranklassen master1 (40-49år) som avgörs redan på torsdag. Kenta har också haft lite krångel med småskador så träningen har inte flutit på helt smärtfritt, motståndet i klassen är dock inte bättre än att Kenta skall ta hem guldet bara han kan få ett hyfsat lyft. Kenta finns också med under hela mästerskapet i form av lagledare och huvudcoach för junior och öppen klass.

Marcela tävlar på lördagen i -52kg klassen, lite synd är att det endast är tre lyftare anmälda där. Hon får dock rejält tufft motstånd av en rysska och en japanska så medaljerna kan i princip fördelas hur som helst mellan de tre.

Ove tävlar i +120kg klassen där det som vanligt är upplagt för kamp, Freddi kanske kan se som favorit i form av regerande världsmästare och han lär också ha som mål att plocka tillbaka världsrekordet från amerikanen Sumner som lyckades prestera 401,5kg under Arnolds sportsfestival tidigare i våras. Bakom Freddi så finns en annan vass amerikan, Jonathan Leo. Sveriges Fredrik Svensson lär också  sikta in sej på de ädlare medaljerna. Ove ligger fyra i förhandsanmälningarna efter dessa tre och han kan mycket väl vara framme och nosa på medaljerna framför allt om någon i topptrion inte riktigt får till det.

Tävlingarna webbsänds live, du hittar länk till streamingen här. Kenta tävlar torsdag från 18:00 finsk tid, Marcela lördag från 16:00 finsk tid, Ove tävlar söndag med början 16:00 finsk tid.

 

WWW.KRAFTSPORT.NU