KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

En tillbakablick på 2015

Liksom under de senaste året så har 2015 bjudit på många framgångar för ÅKK, som vanligt har det kommit många framskjutna placeringar inte bara på nationell nivå utan också internationellt, medaljskörden för året var 8 FM-guld, 5 FM-silver, 5 FM-brons, 1 SM-guld, 4 EM-guld, 3 EM-silver, 3 EM-brons och avslutningsvis 2 VM-guld, 1 VM-silver och 2 VM-brons! Positivt har också varit att vi liksom förra året har haft över trettio licensierade lyftare hos finska styrkelyftförbundet (34st) samt att vi under året arrangerat hela sju tävlingar här på hemmaplan, Åländska mästerskap i både klassisk styrkelyft och med utrustning, SFIM i klassisk styrkelyft och med utrustning, en klubbtävling i styrkelyft och en klubbtävling i bänkpress samt ÅKK sommar RAW.

ÅKK slutade fyra i den finska klubbrankingen där poäng ges för nationella och internationella resultat och ser man i statistiken för året så finns ÅKK-lyftare med högt upp både för klassiska styrkelyften och styrkelyft med utrustning, t.ex. är det Ove Lehto och Kenneth "Kenta" Sandvik som toppar Wilksrankingen i landet för året på utrustningssidan för herrar medan Marcela Sandvik ligger åtta på damsidan med utrustning och Stina Lindell åtta i rankingen för klassisk lyftning. Också i internationella rankingen är ÅKK med i toppen, t.ex. genom Sandra Lönn som ligger tvåa i Wilksrankingen för bänkpress och Kenta ligger sexa på herrsidan. Kolla gärna igenom statistiken lite, finns som vanligt mycket intressant där!

Vi ser nu fram emot ett nytt år där vi hoppas ha ett fortsatt högt antal tävlande och målet är också att hålla antalet tävlingar här på hemmaplan på samma nivå som föregående år och om jag skulle få ha något på min egen personliga önskelista så skulle det vara att få se några nya aktiva juniorer under året så att återväxten i klubben säkras ytterligare.

WWW.KRAFTSPORT.NU