KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Guld och brons till ÅKK på veteran FM i klassisk styrkelyft

Idag tävlade tre ÅKK-lyftare på veteran FM i klassisk styrkelyft som avgjordes i Laitila. Marcela Sandvik, Tommy Nordlund och Klas Helén var på plats tillsammans med coachen Kenneth "Kenta" Sandvik.

Marcela lyckades bra och plockade inte bara hem guldet i 52kg klassen för damer 40år utan satte också nytt finskt veteranrekord totalt med 320,5kg. Efter att ha klarat 95kg i sin första knäböj lastade hon 102,5kg till andra som hon tyvärr fick underkänt med 2-1 av domarna, hon gick om på samma vikt i sista och då klarade hon. I bänken krånglade det lite, hon gick in på 75kg men fick ett dåligt avlyft och startsignal innan hon lyckats stabilisera vikten, hon klarade lyftet men fick underkänt pga strulet som var, juryn gick in och beviljade henne ett nytt försök men då krånglade det också och lyftet underkndes. Till andra lyftet gick det bättre och hon klarade. Till sista lyftet begärde hon upp nya finska veteranrekordvikten 80,5kg vilket hon klarade även om hon fick kämpa. I marken satte hon alla sina tre lyft på 125kg, 130kg och 137,5kg i sista vilket är nytt SFI-rekord för veteraner.

För Tommy som tävlade i 105kg klassen för veteraner över 50år gick det tyvärr sämre, han gick in på 185kg i knäböjen, det första lyftet dömdes bort på grund av dåligt djup, andra fick han bortdömt med 2-1 och till sista lyftet satte sej Kenta så att han kunde ge "signal" då djupet satt vilkte han också gjorde men domarna var inte överens med Kenta och också det lyftet underkändes. Tommy var därmed ute ur tävlingen, synd!

Klas tävlade i 93kg klassen för veteraner över 70år och också han hade problem med käböjen där han fick ingångsvikten på 120kg först i sitt sista lyft. I bänken gick det bättre och där satte han alla sina tre lyft, 95kg, 100kg och 102,5kg i sista vilket är nytt SFI-rekord i klassen. Också marken gick bra och där kämpande han upp 160kg i sista lyftet vilket är nytt personbästa och också nytt SFI-rekord i klassen. Titalt gav det 382,5kg vilket räckte till en bronsmedalj.

WWW.KRAFTSPORT.NU