KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Sandra och Ove tävlade på SFIM i bänkpress, nytt finskt rekord av Sandra på 222,5kg

SFIM i bänkpress avgjordes idag uppe i Nedervetil i samband med SFIM i friidrott, arrangör var PV och man arrangerade två olika tävlingar, en med utrustning och en klassisk. Liksom tidigare under de senaste åren så var det den klassiska tävlingen som lockade flest deltagare med tjugotvå lyftare medan den utrustningstävlingen var mindre med fem lyftare med. ÅKK hade endast två lyftare med under dagen, Sandra Lönn och Ove Lehto, båda tävlade med utrustning.

Sandras mål för dagen var att försöka slå sitt eget finska rekord i +84kg klassen vilkt hon också klarade av genom att lätt trycka upp 222,5kg i sitt sista lyft. Ove tävlade i +120kg klassen och klarade 350kg i sitt andra lyft men bommade sedan ett försök på att slå det finska veteranrekordet med 372,5kg där han inte orkade låsa ut se sista centimetrarna.

I och med att tävlingen arrangerdes utomhus i tält i samband med friidrotten så var det mycket publik på plats och hejade, så det var kul att både Ove och Sandra kunde bjuda på en fin show. Video på Oves 350kg lyft och den stora publiken kan man se här.

Resultat från utrustningstävlingen hittar du här och från klassiska tävlingen här.

WWW.KRAFTSPORT.NU