KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Veteran-VM guld och veteranvärldsrekord i bänken av Ove!


Ove Lehto tävlade idag i +120kg klassen för veteraner 40år på klassiska VM i klassisk styrkelyft, vikten låg för dagen på 143,36kg. I förhandsanmälningarna låg Ove rankad etta och vassaste konkurrenten såg ut att bli landslagskamraten Tero Seppänen och det skulle också visa sej attt det var mellan dessa två som kampen om guldet skulle stå. Ove gick in på 285kg i sin första böj och klarade lätt men tyvärr så kände han av en skada i sitt vänstra knä och han valde därför att stå över sina två sista böjar. Detta öpnade naturligtvis upp för Seppänen som klarade 295kg i sin sista böj. Ove slutade fyra i knäböjen.

I bänken gick Ove in på 235,5kg vilket är nytt veteranvärldsrekord och han klarade vikten utan problem, Seppänen som också är en vass bänkare kontrade i sitt andra lyft genom att plocka Oves nyslagna världsrekord med 236kg. Ove kunde dock bättra på sitt resultat ytterligare i sitt andra lyft och ökade välrdsrekordet till 240,5kg, Seppänen försökte på 241kg i sitt sista för att knipa delgrensguldet men orkade inte pressa vikten hela vägen. Ove försökte sej på 243kg i sitt sista lyft men orkade inte heller han pressa hela vägen. Dock blev det delgrensguld och veteranvärldsrekord i bänken samt ett bra läge totalt inför marken, Ove på 525,5kg och Seppänen på 531kg

Seppänen gick in på 290kg och klarade medan Ove gick in på 300kg och klarade vilket innebar att han lade sej i ledningen totalt även om han lämnade lavan lite lätt haltande. I andra lyftet klarade Seppänen 305kg medan Ove drog 312,5kg, Ove alltså fortfarande i ledningen inför sista marken och Ove hade övertaget genom att han kunde vänta ut Seppänen och se vad han kunde göra i sitt sista lyft. Seppänen drog 317,5kg i sitt sista och tog sej därmed förbi Ove och stannade på 848,5kg totalt. För att ta sej tillbaka upp till guldposition så krävdes det att Ove skulle klara 325kg i sitt sista lyft vilket han också gjorde vilket innebar delgrensseger samt att VM-guldet  totalt gick till Ove på fina 850,5kg!

Med under tävlinden som coach hade Ove frun Sandra Lönn (du klär fint i finska färgerna Sandra!)

WWW.KRAFTSPORT.NU