KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

VM i klassisk styrkelyft avgörs i Salo, närmare 800 lyftare deltar varav tre från ÅKK

Då VM i klassisk styrkelyft avgörs i Salo, Finland, så finns närmare 800 lyftare med i startfälltet. Detta i och med att man i ett och samma mästerskap har sammlat alla från de yngsta juniorklasserna till de äldsta veteranklasserna, säkerligen en stor utmaning för arrangörerna men samtidigt ett tecken på att klassiska styrkelyften har kommit för att stanna. Tävlingarna inleds redan nu i morgon fredag och håller sedan på under hela veckan fram till och med nästa söndag.

För ÅKKs del så finns tre av våra lyftare med, alla i sina respektive veteranklasser. Klas Helén här först ut redan nu på fredag i 93kg klassen för veteraner över 70år där sex lyftare deltar. Klas ligger på sjätte plats i förhandsanmälningarna med 360kg vilket vi naturligtvis hoppas att han skall kunna vara i nivå med också den här gången. Upp till medaljerna är det dock en bra bit och Klas får helt enkelt köra sin egen tävling och se hur långt det räcker.

Marcela Sandvik tävlar på lördagen i 52kg klassen för veteraner 40år där hon ligger trea i förhandsanmälningarna på 292,5kg totalt ett resultat som vi naturligtvis hoppas att hon skall kunna bättera på samtidigt som hon får med sej en medalj hem!

Ove Lehto finns med i +120kg klassen för veteraner 40år som avgörs under söndagen, Ove är rankad etta i förhandsanmälningarna men bakom honom finns bland annat vasse landslagskamraten Tero Seppänen så Ove behöver få till en bra tävling för att klara av att plocka hem guldet. Ove sneglar också på veteranvärldsrekordet i klassisk bänk som idag ligger på 235kg vilket är en vikt som han bör kunna göra om han har en bra dag.

Tävlingarna sänds live via webben, du hittar länkar till sändningarna här. Klas tävlar fredag 5/6 med start klockan 12:30, Marcela lördag 7/6 med start klockan 17:30 och Ove söndag 8/6 med start klockan 17:30. Komplett tidsschema finns här.


WWW.KRAFTSPORT.NU