KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Personbästa av Stina på landslagsdebuten

ÅKKs Stina Lindell landslagsdebuterade idag då hon tävlade på Europamästerskapen i klassisk styrkelyft nere i Tjeckiska Pilsen. Hon tävlade i 63kg klassen där det fanns en hel del hårt motstånd och målet för hennes del fick vara att göra en bra tävling och sedan se hur långt det räckte.

Och de började bra med personbästa i knäböj  i andra lyftet med 125kg, en ökning på 7,5kg. Hon försökte på 127,5kg i sista men bommade. Också i bänken lyckades hon bättra på personbästat genom att trycka 72,5kg  i andra lyftet men 75kg i sista bänken gick inte den här gången. I marken tangerade hon personbästat med 162,5kg, detta efter att ha dragit vikten redan i sitt andra lyft men hon fick då lite obalans i toppen och tog ett litet steg vilket gav underkänt med 2-1 av domarna. Hon gick sedan om på samma vikt i sista och klarade utan problem. Detta gav personbästa också totalt med fina 360kg vilket räckte till en sjunde plats totalt. Medaljerna gick alla på över 400kg men fjärdeplatsen gick på 367,5kg vilket ger en liten vink om hur bra Stinas resultat var.

Knäböj, bänk och totalt var alla nya SFI-rekord för damer. Detta var också över VM-kvalgränsen så det är möjligt att Stina kommer med som reserv dit. VM avgörs i Finland, Salo, i början av juni.

Det är bara att gratulera Stina till en fin insats! Placeringen känns egentligen ovidkommande här det som räknas är att kunna komma in till en stor tävling och prestera på topp när det gäller!

Kompletta resultat från tävlingarna kommer här.

WWW.KRAFTSPORT.NU