KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Två ÅKK-tjejer aktuella då Europamästerskapen i klassisk styrkelyft avgörs

Europamästerskapen i klassisk styrkelyft avgörs denna vecka nere i Tjeckiska Pilsen som åter igen står som värdstad för ett stort mästerskap. För ÅKKs del så är det damsidan som är intressant i och med att rutinerade Marcela Sandvik och nykommlingen Stina Lindell finns med i startfälltet.

Marcela tävlar i 52kg klassen som avgörs under onsdagen med början någon gång strax efter 12:00 finsk tid. Hon ligger på femte plats i förhandanmälningarna och upp till medaljerna är det en en bit så för hennes del så är det att försöka prestera det bästa som går och se hur långt det räcker.

Stina, som faktsitkt gör EM-debut redan vid sin tredje tävlingsstart, tävlar i 63kg klassen som avgörs under torsdagen med början klockan 11:00 finsk tid. Också hon ligger femma i förhandanmälningarna och även hon har på pappret en bit upp till de bästa i klassen, men samtidigt så skall man som sagt komma ihåg att detta endast är hennes tredje tävlingsstart och hon har inte fått ut allt ur kroppen på sina två tidigare tävlingar. Vi hoppas med andra ord på att hon skall kunna bättra på sitt resultat från FM tidigare i år ytterligare lite till och sedan får vi se hur långt det kan räcka. Men med detta sagt så kan man väll ändå på förhand säga att vad hon än gör för resultat så är det en imponernade bedrift hon står för bara genom att ta sej till EM!

Också ÅKKs Kenneth "Kenta" Sandvik är aktuell under mästerskapen i egenskap av landslagscoach. Både han och resten av familjen är redan på plats nere i Tjeckien i och med att tävlingarna drog igång redan under lördagen. Hittils har det gått bra för den finska lyftarna, bland annat så imponerade Sibbos Susanna Törrönen genom att ta guld i 84kg klassen för sub-juniorer där hon bland annat klämde i med nytt sub-junior världsrekord i bänken med 105,5kg.

Tävlingarna sänds live via webben, du hittar länkar till livesändingen, tidtabeller och resultatlistor här.

WWW.KRAFTSPORT.NU