KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Fyrs i damer och en kung tävlar för ÅKK på FM i klassisk styrkelyft

Årets finska mästerskap i klassisk (raw) styrkelyft avgörs uppe i Ylitornio nu i helgen och fem ÅKK-lyftare tar sej den långa vägen upp mot polcirkeln för att delta. Intresset för tävlingarna har varit riktigt stort och totalt är det ett sextiotal damer och närmare nittio herrar finns med i anmälningslistorna vilket mycket väl kan göra detta till ett av tidernas största FM sett till antalet deltagare! En del av intresset kan mycket väl bero på att VM i klassisk styrkelyft avgörs på hemmaplan, närmare bestämt i Salo, i början av juni och många skulle vara sugna att vara med där men också visar det att intresset för klassisk styrkelyft växer så att det knakar!

På damsidan så är det hela fyra deltagare med från ÅKK, Marcela Sandvik i 52kg klassen, Erika Gadzová i 57kg klassen samt Stina Lindell och Paulina Lindblad, som båda gör sin FM-debut, i 63kg klassen. Marcela har fått ta ner vikten några kilo sedan klubbtävlingen i mitten av decemberför att komma ner i 52an, vi får hoppas att bantningen inte har tagit allt för mycket på krafterna. Om hon kan prestera i nivå med sitt resultat på klubbtävlingen med en bit över 300kg totalt så kan hon vara med och kämpa om medaljerna. Totalt är det åtta deltagare anmälda i klassen.

Erika kommer att få det tuffare i sin klass som har tio deltagare och troligen så kommer hon vara med och slåss om placeringarna i mitten av fältet.

Stina, som bara gör sin andra tävling, ser på förhand ut att mycket väl kunna vara med och slåss om medaljerna i 63kg klassen medan Paulina troligen kommer att vara med någostans i mitten av av startfältet på hela fjorton deltagare!

ÅKKs ende deltagare på herrsidan är Ove Lehto är anmäld på högsta resultatet i +120kg klassen med tolv deltagare men det finns några andra vassa lyftare med, bland annat Tero Seppenän och Fredrik "Freddi" Smulter som mycket väll kan blanda sej i medaljstriden.

Vi hoppas naturligtvis som vanligt på många nya personbästan och fina placeringar för våra lyftare, lycka till!

Tävlingarna kommer att websändas live via denna länk. Tjejerna tävlar under lördagen, Marclea och Erika med början klockan 9:00 medan Stina och Paulina börjar klockan 12:45. Ove tävlar under söndagen med början klockan 14:00.

WWW.KRAFTSPORT.NU