KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Tillbakablick på året som gick

Som vanligt när man skall sammanfatta ett år som gått så finns det många positiva saker som man vill lyfta fram, det kan vara enskillda individers prestationer eller stora internationella framgångar som hamnar överst på listan, i år är det dock en sak som jag känner att har gjort detta år speciellt och det är att vi under året har haft hela trettiofyra licencierade lyftare hos finska styrkelyftförbundet, det kan jämföras med tjugofem 2013, tjugotvå 2012 och tjugosex under 2011. Att sedan flera av de nytillkommna lyftarna är tjejer känns väldigt positivt och vi hoppas att den positiva trenden fortsätter under det kommande året. 

En stor bidragande orsak till det ökande intresset är troligen att de klassiska tävlingarna blivit mer populära och att ha ett eget Åländskt mästerskap i klassisk styrkelyft har visat sej vara helt rätt väg att gå. Under året så har vi arrangerat tre klubbtävlingar i styrkelyft, två klassiskt och en med utrustning samt Åländska mästerskap i både klassiskt styrkelyft och styrkelyft med utrustning samt att Sommar RAW i år bestod av både en klassisk tävling och en med utrustning. Totalt blev det alltså hela sju tävlingar på hemmaplan!

Medaljskörden på nationella och internationella tävlingar är som vanligt väldigt imponerande med fem guld, fem silver, tre brons på FM-nivå, ett SM guld, två NM guld och ett brons, ett guld, två silver, ett brons på EM samt ett VM guld och ett VM silver! Ta och läs igenom detta igen och fundera lite på hur jäkla bra det egentligen är!

I slutet avåret så finns det också en hel del intressanta rankinglistor att kolla in, IPF-rankingen innehåller resultat gjorda på årets internationella tävlingar. Den finska rankingen finns både för klassiskt och med utrustning och i styrkelyften så toppar Kenta och Ove totalrankingen med utrusnting medan Jepsper är tredje bästa ÅKK-lyftare på plats 53 och på damsidan så ligger Sandra på nionde plats och Erika på plats 19. Klassiskt så är Ove trea Jesper på plats 29 medan Marcela ligger på plats 16 och Stina på plats 22 i damernas ranking. I svenska rankingen så finns Sandra med och naturligtvis så är hon bäste dam i bänkrankingen. Ta en stund och kolla upp listorna, det finns mycket intressant!

Nu ser vi fram emot ännu ett nytt år och vi hoppas som sagt att vi skall ha fortsatt stort antal lyfare och att alla skall få vara skadefria och kunna träna fullt ut!

WWW.KRAFTSPORT.NU