KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Silver till Kenta och brons till Ove efter jämn kamp på EM i bänkpress

Sista dagen på årets Europamästerskap i bänkpress bjöd som vanligt på herrarnas tungvikt, ÅKKs Kenneth "Kenta" Sandvik och Ove Lehto var båda på plats och båda hade siktet inställt på medalj. Sveriges Fredrik Svensson fick ändå ses som storfavorit till guldet medan det bakom honom såg ganska jämt ut mellan flera lyftare. Svensson gick in tyngst av alla på 365kg medan Kenta och Ove gick in på 340kg respektive 332,5kg och alla tre klarade sina första lyft. Svensson kunde känna sej rätt säker och ökade endast 2,5kg till 367,5kg för att säkra upp greppet om guldet och klarade, Kenta satte 345kg medan Ove tog 342,kg. Till sista lyftet var det som vanligt en del taktik men det hela slutade med att Ove gick in på 352,5kg vilket han klarade vilket innebar inte bara nytt personbästa utan och också nytt Europarekord för veteraner M1. Kenta valde att gå på 355kg för att säkra upp silvret vilket han också klarade utan problem. Då Svensson redan hade guldet bärgat så begärde han till sista lyftet upp 400,5kg i ett försök att slå Fredrik "Freddi" Smulters världsrekord och han fick ett hyfsat försök men orkade inte trycka vikten hela vägen. Tysken Koch hade 350kg som ingångsvikt men han bommade alla sina tre lyft på vikten.

Silver och brons till Kenta och Ove, båda med tre godkända lyft, är riktigt bra och de blev också mästerskapens näst bästa och tredje bästa lyftare på poäng efter Svensson.

Ove tävlar igen redan nästa helg då han deltar i Finska mästerskapen i klassisk (raw) bänkpress medan Kenta har nordiska mästerskapen i både styrkelyft och bänkpress på Island i slutet av augusti att se fram emot.

WWW.KRAFTSPORT.NU