KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Sandra och Kenta tävlar på VM i bänkpress nu på fredag och lördag

Årets världsmästerskap i bänkpress pågår just nu nere i Danska Rödby. I och med att det inte bara är öppna klassen utan också juniorer och subjuniorer med så är det cirka 300 deltagare som gör upp om medaljerna. ÅKK har två lyftare med, Sandra Lönn i damernas +84kg klass som avgörs i morgon fredag och Kenneth "Kenta" Sandvik i herrarnas +120kg klass som avgörs på lördag.

I Sandras klass är det sju lyftare anmälda och Sandra rankas etta i förhandsanmälningarna, närmaste konkurrenten är Ukrainas Inna Orobets. Dock så bör Sandra om hon kan prestera på den nivå som hon gjort de senaste tävlingarna vara en rätt självklar segrare, men man skall komma ihåg att tävling är tävling och man har bara tre lyft på sej så allt kan hända. Vi hoppas naturligtvis på att Sandra skall kunna plocka hem sitt fjärde VM guld!

Kenta möter riktigt hårt motstånd, totalt 17 lyftare finns anmälda i klassen och nivån ser på förhand ut att bli den absolut högsta någonsin, att Kenta ligger femma i förhandsanmälningarna på sitt personbästa 350kg säger en del. Att försöka spå hur topp tre kommer att se ut är som vanligt i princip omöjligt, med i toppen finns världsrekordhållaren Jonathan Leo från USA, Ukrainas vasse styrkelyftare Viktor Testsov, Sveriges Fredrik Svensson och förstås Malax IF:s Fredrik "Freddi" Smulter som sett otroligt stark ut på träning den senaste tiden. Om vi skall hoppas på något så är det kanske att Freddi presterar på topp och bärgar guldet och att Kenta kan bättra på sitt nysatta personbästa och kanske kan vara med och slåss om en pallplats? Den som inte redan hunnit läsa denna artikel kan passa på att göra det nu innan tävlingen!

Tävlingarna sänds live på webben, länk till direktsändningen dyker upp här, Sandra tävlar som sagt i morgon med start klockan 17 finsk tid och Kenta på lördag med start klockan 14 finsk tid.

WWW.KRAFTSPORT.NU