KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Finska mästerskap i styrkelyft idag, Erika, Ove och Kenta tävlar

Idag avgörs finska mästerskapen i styrkelyft i Borgnäs (Pornainen), strax norr om Sibbo. Intresset för styrkelyft med utrustning har minskat avsevärt sedan man började med mästerskapstävlingar i klassisk (raw) styrkelyft också och i år var det faktiskt nära att detta mästerskap ställdes in på grund av att man inte kunde hitta någon arrangör men till slut så löste det sej i alla fall. Synd att tävlingarna tappat bredden, men toppen finns ändå kvar då dessa tävlingar ger underlag för uttagningarna till landslaget.

Tre ÅKK-lyftare deltar under dagen, Erika Gadzová i damernas 57kg klass samt Ove Lehto och Kenneth "Kenta" Sandvik i +120kg herrarnas klass. Erika har två motståndare, bland annat mångårige landslagslyfterskan Mervi Sirkiä, så vart guldet går är nog redan klart, men sedan ser det ganska öppet ut mellan de två andra. Vi hoppas att Erikas träning har gett bra resultat och att hon kan prestera bra idag!

Ove och Kenta möter ännu en gång Jari Martikainen som efter sitt VM guld 2008 har valt att trappa ner på tävlandet och kör numera endast nationella tävlingar. Kenta får ses som storfavorit till guldet, kan han bara göra i nivå med sina vanliga resultat så skall ingen av de andra kunna hota honom, dock kan det bli en intressant kamp mellan Ove och Jari bakom honom.

Tävlingarna kommer att livesändas, Erika börjar tävla klockan 10:00, se sändningen här. Ove och Kenta tävlar med början klockan 13:00, se sändningen här.

WWW.KRAFTSPORT.NU