KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Freddi imponerade och tog guld med 361kg, Kenta tvåa på 342,5kg

Erika Gadzová tävlar från och med i år som senior vilket gör att hon nu möter ett tuffare motstånd än tidigare, under dagens FM-tävlingar i bänkpress slutade hon fyra i damernas 57kg klass med 72,5kg i sitt andra lyft vilket var nytt personbästa. Hon försökte även på 75kg i sista lyftet men hon orkade inte hela vägen med den vikten idag.

I +120kg klassen var det upplagt för en spännande tävling då de tre världsmästarna Kenneth "Kenta" Sandvik och Ove Lehto från ÅKK samt Malax IFs Fredrik "Freddi" Smulter fanns med. Freddi fick denna gång stå som favorit och det var också han som gick in på den tyngsta vikten för dagen hela 351kg, vilket var 0,5kg över hans eget finska rekord i klassen, och han klarade vikten i första lyftet. Kenta var en bit efter med en ingång på 335kg medan Ove gick in på 300kg, båda klarade sina vikter i första lyftet. Freddi ökade till 361kg i till sitt andra lyft och tryckte även den vikten utan problem! Kenta ökade till 342,5kg i sitt andra lyft och klarade medan Ove fick upp sitt andra lyft på 315kg men det underkänt tyvärr av domarna med 2-1. Freddi ökade ytterligare en tia till sitt sista lyft, vilket innebar hela 371kg på stången, 1kg över gällande världsrekord! Han pressade vikten hela vägen, men tyvärr så underkändes lyftet av domarna. Kenta valde att försöka på personbästa med 350kg i sitt sista lyft, men tyvärr så orkade han inte riktigt hela vägen. Ove gick om på 315kg i sitt sista lyft, men orkade inte han heller trycka stången hela vägen och fick nöja sej med 300kg som slutresultat.

Freddi imponerade som vanligt och tog guldet, Kenta lyfte säkert på sina "standardvikter" och bör vara nöjd med prestationen medan Ove säkert hade hoppats kunna prestera betydligt bättre idag. Fyra i klassen var Nykalebys André Sjöholm på 252,5kg.

WWW.KRAFTSPORT.NU