KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

220.5kg av Sandra på SM i bänkpress!

Sandra Lönn tävlade idag på Svenska mästerskapen i bänkpress som avgörs under SM-veckan i Umeå. Hon tävlade som vanligt i damernas +84kg klass och även om det inte fanns några andra lyftare som kunde hota henne och hon i princip skulle ha kunnat gjort en säker tävling utan några större ansträngningar så valde hon att gå på för fullt. Ingången sattes till 200kg och även om lyftet såg lite knöligt ut så kom vikten hela vägen upp. Hon ökade till 210kg i andra lyftet och inte heller det var några större problem för henne idag. Till sista lyftet begärde de upp nya personbästa vikten 220,5kg vilket också innebar nytt försök på nytt nordiskt rekord. Hon fick till ett riktigt superlyft och även om hon hade problem med utlåsningen de sista centimeterna så fick hon upp vikten och lyftet godkändes med domarsiffrorna 2-1. Grattis!

Det blev naturligtvis guld till Sandra och hon blev även tävlingarnas bäste damlyftare på poäng. 220,5kg är också bättre än det officiella världsrekordet som ligger på 218kg, men för att ett lyft skall få räknas som världsrekord så måste det göras på en internationell tävling. Nästa tävling för Sandra blir nu VM i bänkpress som avgörs i danska Rödby den 21-25 maj.

Sandra fyller 40 i år och är därmed sedan nyår veteran M40 så hennes resultat kommer att noteras inte bara som rekord i seniorklassen utan också som nya veteranrekord.

Med på resa som coach var maken Ove Lehto.

WWW.KRAFTSPORT.NU