KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Kenta tävlar på VM i styrkelyft nu på lördag

VM i styrkelyft avgörs i år i norska Stavanger, styrkelyft som sport har växt en hel del i just Norge under de senaste åren och de har flera riktigt framgångsrika lyftare. Arrangörerna har också jobbat hårt med marknadsföringen av arrangemanget och från vad man kunnat se på deras facebooksida så verkar det vara ett av de bäst arrangerade mästerskapen någonsin.

ÅKKs Kenneth "Kenta" Sandvik kommer att tävla på lördag då herrarnas +120kg klass avgörs med 18 anmälda lyftare. Kenta tävlade ju för någon vecka sedan nere på Arnold European Powerlifting Championchips där han lyckades riktigt bra och klämde i med nytt personbästa på 1072,5kg totalt. Till VM så ligger han sexa i förhandsanmälningarna på ett resultat från tidigare i år på 1065kg. Vi får hoppas att formen från Arnolds har hållit i sej och att han kan prestera på topp också nu, men att hoppas på en allt för framskjuten placering totalt är nog tyvärr ganska långsökt. Högst upp i förhandsanmälningarna så ligger nämligen tre av världens genom tiderna bästa lyftare, Rysslands Konovalov, Ukrainas Testsov och Norges Christensen, alla tre med kapacitet att göra vikter upp mot och över 1150kg totalt. Inte heller bänken ser på något sätt ut som en självklar medalj för Kenta även om han säkert kommer att vara med bland de allra bästa där. Helt klart är i alla fall att det kommer att bli en väldigt intressant kamp på lördag och personligen så hoppas jag på medalj i bänken för Kenta och hemmalyftaren Christensen som totalsegrare!

Tävlingarna webbsänds live med början klockan 15:30 finsk tid, men mästerskapet har redan dragit igång och alla resultat, länk till livesändningen och övrig information hittar du här.

VM avgjordes också 2006 i just Stavanger då deltog Ove Lehto i tungvikten där han tog guld, läs med om det i arkivet!

WWW.KRAFTSPORT.NU