KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Kenta utanför pallen på EM, slutade fyra på 335kg

Bänkpress EM-tävlingarnas sista dag innebar som vanligt att det var dags för herrarnas tungvikt att göra upp och bland de fjorton deltagarna så fanns ÅKKs Kenneth "Kenta" Sandvik. Han vägde in på 139,5kg och valde att gå in tyngst av alla på 330kg, samma vikt som Sveriges Fredrik Svensson men han vägde mera än Kenta. Båda klarade sina första lyft, men Kenta låg alltså i ledningen genom lättare kroppsvikt. Bakom dem så var det också tätt med andra lyftare, sjuan klarade tex. 310kg i sitt första lyft. Kenta ökade lite försiktigt till 335kg till andra lyftet medan Svensson begärde 337,5kg. Bakom dem så Lastade både Norges McColl och Ungerns Santa 332,5kg.

Både Kenta och Svensson klarade sina andra lyft och inför sista lyftet så låg de båda en bit före de övriga efter att norrmannen  och ungraren bommat sina lyft. Inför sista lyftet så är det upplagt för en del taktik då man har möjlighet att ändra sitt viktval två gånger inför sitt sista lyft, vilket man kan försöka utnyttja för att plocka placeringar. Också några av de som låg en bit bak i fältet valde att försöka gå in för medalj i sista lyftet, McColl gick på 337,5kg för att komma upp i ledning på lättare kroppsvikt medan ungraren och Norges Borgland samt tysken Koch valde att gå på 340kg för att också de komma upp före Kenta och Svensson. McColl klarade sitt lyft och likaså tysken vilket innebar att Kenta låg utanför pallen då han skulle in till sitt sista lyft. Svensson hade fördel i och med lottningen och Kenta valde att inte fokusera på att försöka gå på en tyngre vikt än honom utan istället att gå på 340kg för att komma upp i ledning före de övriga men med risk för att Svensson skulle peta ner honom i sitt sista lyft. Tyvärr så orkade Kenta inte få upp 340kg idag och han slutade därmed på en snöplig fjärdeplats. Svensson klarade 340kg i sitt sista lyft och tog därmed guldet. Säkert snöpligt för Kenta att hamna utanför pallen, men vi får passa på att gratulera "den ständige tvåan" Svensson till guldet!

Ove Lehto skulle ha varit med och tävlat i -120kg klassen men han var tvungen att stå över tävlingarna då han känt av en axelskada när han har försökt att köra med skjorta, han siktar nu istället på finska mästerskapen i klassisk(raw) bänkpress nästa helg. Guldet i -120kg klassen gick i dag på 297,5kg  vilket är en vikt som Ove brukar kunna prestera om han inte är skadad.

WWW.KRAFTSPORT.NU