KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Europamästerskap i bänkpress

EM i bänkpress avgörs med start nu i morgon den 8 augusti i Bratislava, Slovakien. ÅKK har tre lyftare med, Marcela och Kenneth "Kenta" Sandvik samt Sandra Lönn. Marcela tävlar i 52kg klassen och ser man till förhandsanmälningarna så ligger hon rankad etta på 117,5kg. Tyvärr så kände hon av en skada i ena axeln under ett av sina sista pass inför tävlingarna och det finns också ett par vassa lyftare bakom henne i förhandsanmälningarna, vi får hoppas att hon får till en bra tävling och att skadan inte påverkar henne allt för mycket.

Sandra tävlar i damernas +84kg och också hon ligger etta i förhandsanmälningarna med en rätt god marginal till tvåan, men också där finns ett par vassa lyftare bakom och det krävs att att Sandra får till en bra tävling för att hon skall kunna säkra guldet.

Kenta tävlar som vanligt i +120kg klassen och där är det som vanligt rejält tätt i förhandsanmälningarna och Kenta ligger på tredje plats på 342,5kg och formen verkar vara ok med tanke på att han rätt säkert satte 332,5kg på Worldgames förra helgen och han brukar kunna göra bättre resultat då det är enbart bänk på programmet. Att sia om eventuell placering är svårt, men vi hoppas naturligtvis på en medalj.

Tävlingarna livesänds via webben och Marcela är först ut och tävlar i morgon torsdag klockan 15 finsk tid, Sandra på fredag klockan 15 finsk tid och Kenta på lördag med början också det klockan 15 finsk tid. 

WWW.KRAFTSPORT.NU