KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Åttonde ÅKK Sommar RAW nu på lördag

För åtta år sedan så arrangerades ÅKK Sommar RAW för första gången ute hos Ove Lehto i Bjärström, då var skilda raw-tävlingar något ganska nytt, men det har sedan dess tagit rejäl fart och nu arrangeras både nationella och internationella mästerskap i raw-lyftning, nu under namnet klassisk styrkelyft och bänkpress. Tävlingen har under alla år haft vädergudarna med sej och det verkar också som att solen kommer att skina på oss nu på lördag då tjugotre lyftare skall göra upp. Och det är ett riktigt vasst start fällt den här gången, då vi inte bara har ÅKKs lyftare med utan även flera inbjudna gästlyftare och som grädde på moset så finns också domare med rätt att döma finska rekord på plats och vi hoppas naturligtvis att de skall få nytta av sina licenser!

Bland gästlyftarna kan nämnas Malaxs Fredrik "Freddi" Smulter, som alldeles säkert vill putsa sitt finska rekord på 260,5kg och Hangös Stefan Westerholm också han med chans på att bättra på sitt eget finska rekord på 193kg. Vi har också tre lyftare från Nykarleby och en från Ekenäs samt två lyftare från Sverige och Örebros KK, Karolina Arvidsson och Robin Sjögren, båda medlemmar av svenska landslaget med många fina meriter under de senaste åren. Team ÅKK består av femton lyftare med bland annat Ove Lehto, Sandra Lönn och Marcela Sandvik, se kompletta anmälningslistan.

Tävlingen börjar klockan 13:00 med invägning för de tävlande 11.00-12:30 och beräknas hålla på till cirka 14:30. Adressen är Karl-Ersvägen 2, 22220 Emkarby, Bjärström, se karta.

WWW.KRAFTSPORT.NU