KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Åländska mästerskapen i styrkelyft avgjordes idag

Idag avgjordes årets Åländska mästerskap i styrkelyft i gymmet på Idrottsgården i Mariehamn, tyvärr så kom endast sex lyftare till start, men det bjöds på flera fina prestationer och både några nya SFI- och Åländska-rekord.

Ende damlyftare var Erika Gadzová som tävlade i 57kg klassen, hon inledde med att putsa personbästat och SFI-rekordet för juniorer U23 genom att klara 117,5kg, också bänken gick bra där det blev tangerat personbästa på 67,5kg och i avslutande marklyftet så drog hon 120kg i sista vilket gav 305kg vilka båda är nya personbästan och SFI-rekord.

Hannes Immonen var ende tävlande i 93kg klassen, tyvärr så har han haft lite problem med ryggen och kunde därför inte köra på för fyllt i varken knäböj eller mark, där han stannade på 150g respektive 170kg. I bänken fick han dock till ett riktigt bra lyft på nya personbästat 170kg vilket också är nytt SFI-rekord, totalt blev det 490kg.

105kg klassen hade tre deltagare, guldet gick till Anders Johansson som inledde med 175kg i både knäböj och bänk och han avslutade sedan med att putsa sitt eget åländska veteran rekord i marken med ett lyft på 245kg vilket var 595kg totalt. Silvret gick till dagens debutant, Marcus Segerström, som körde raw och imponerade med stilrena lyft. Han klarade alla tre knäböj med 170kg i sista, i bänken strulade det lite och han stannade på ingångsvikten 120kg och i marken klarade han 210kg vilket gav fina 500kg totalt. ÅKK veteranen Klas Helén tog bronset i och med 142,5kg i knäböj, en förbättring av hans eget SFI veteranrekord, i bänken fick han 110kg och i marken 145kg och totalt 397,5kg.

Mikale Dahlström tävlade i +120kg klassen och siktet var inställt på att putsa personbästa i samtliga moment. Han begärde därför upp tangerat personbästa på 290kg som ingångsvikt i knäböjen. Tyvärr så blev det tre bommar för honom, första lyftet blev det obalans i botten och passarna fick hugga in, andra lyftet blev det obalans direkt efter startsignalen och han var tvungen att ta ett steg framåt. Sista lyftet blev ett bra försök men då orkade han helt enkelt inte upp hela vägen och tävlingen var över för hans del. Bättre lycka nästa gång!

WWW.KRAFTSPORT.NU