KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Tre guld till ÅKK på junior och veteran FM i bänkpress

Junior och veteran FM i bänkpress avgjordes under dagen uppe i Joensuu och ÅKK hade tre lyftare med. Erika Gadzová och Klas Helén var båda ensamma i sina respektive klasser och de fick båda varsitt guld med sej hem. Erika satte nytt SFI-rekord i 57kg klassen U23 då hon klarade 67,5kg i sitt andra lyft, hon hade sedan ett bra försök på 70kg i sista men orkade inte riktigt hela vägen. Klas som tävlade i 105kg M70, tyvärr fick han bara ingångsvikten på 115kg trotts att han hade två bra försök på 125kg i sina följande lyft, båda lyften underändes på grund av tekniska detaljer som noterades av domarna.

Hannes tävlade u 93kg U20 klassen där det var två lyftare med, Hannes visade sej dock vara den bäste av de två. Han satte en säker ingång på 150kg i första lyftet och då guldet i och med detta redan var klart så gick han på nytt personbästa och nytt SFI-rekord med 167,5kg i andra lyftet vilket han också klarade. Till sista lyftet ökade han en femma, men då blev det för tungt.

Tråkigt att det var så dåligt med deltagare, men tre guld är ändå tre guld. Grattis till alla tre! Med på resan som coach var Kenneth "Kenta" Sandvik.

WWW.KRAFTSPORT.NU