KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

200kg av Sandra på SM i bänkpress gav guld och pris för bäste lyftare

Sandra Lönn tävlade idag på Svenska mästerskapen i bänkpress som avgjordes uppe i Falun i samband med SM-veckan. Hon tävlade som vanligt i +84kg klassen och som vanligt då vi inte pratar internationella tävlingar så fanns det ingen motståndare som ens var i närheten av att matcha henne. Hon gick in säkert på 190kg i sitt första lyft vilket hon klarade utan problem. Till andra lyftet ökade hon till 200kg men tekniken stämde inte riktigt i det lyftet och stången hamnade mot magen och stannade där. Till sista lyftet stod valet mellan att gå på 200kg igen eller öka till 210kg för att bättra på det egna svenska rekordet som ligger på 207,5kg. Hon valde dock att gå om på 200kg och den här gången gick det utan problem och vikten kom upp relativt enkelt. Ingen kunde hota Sandra på poäng heller så det blev både ytterligare ett SM-guld och ett bäste lyftare pris till samlingen.

SVTs Vinterstudion finns på plats under SM-veckan och de följde Sandra under tävlingen, reportaget kommer att sändas i morgon lördag ca. klockan 15 finsk tid.

I morgon är det Finska mästerskap i styrkelyft uppe i Ylitorneo, med fem ÅKK-lyftare i hetluften, tidtabell finns här och websändningar hittar du här.

WWW.KRAFTSPORT.NU