KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Tävlingsäsongen 2013 drar igång nu i helgen

Nu till helgen så startar årets tävlings säsong på allvar för våra lyftare, Svenska mästerskapen i bänkpress avgörs på fredag i Falun och under helgen avgör Finska mästerskapen i styrkelyft uppe i Ylitornio,

Först ut blir Sandra Lönn som kommer att få försvara sitt SM-guld från slutet av november redan nu i och med att man ändrat om i tävlingskalendern för att bland annat kunna ha med bänkpress och styrkelyft som en idrotter under SM-veckan i Falun. Sandra tävlar som vanligt +84kg klassen och om hon kan prestera i närheten av sin vanliga nivå så skall det inte vara några problem för henne att ta hem guldet och också troligtvis priset för bäste lyftare.

Årets FM i styrkelyft för juniorer och seniorer har tyvärr lockat väldigt få deltagare, troligen bidrar det ökade intresset för RAW-lyftning tillsammans med den långa resan till det låga antalet. Landslaget för 2013 tas ut baserat på resultaten som görs under FM tävlingarna, så även om det är få deltagare så gäller det att man presterar bra om man vill komma med i landslaget.

ÅKK kommer att ha fem lyftare med under helgen, Erika Gadzová tävlar på lördag i 57kg klassen U23 där hon tyvärr är ensam. Marcela Sandvik tävlar i 52kg klassen med två motståndare, Mervi Sirkiä och Sanna Apuli, och där kan det komma att bli riktigt intressant då alla tre är riktigt jämna. Ove Lehto tävlar i -120kg klassen och målet är att ta hem sitt sjuttonde raka FM guld. Han möter dock tufft motstånd i form av Sammi Pullinen som mycket väl kan komma att pressa Ove rejält om han får till en bra tävling. Kenneth "Kenta" Sandvik tävlar i +120kg klassen där också Jari Martikainen finns med, Kenta bör dock vara den vassaste av de två.

Junioren Hannes Immonen tävlar under söndagen i 93kg klassen U20 där fyra lyftare deltar. Under söndagens tävling kommer Marcela Sandvik att göra ett praktiskt domarprov för att förhoppningsvis uppgradera sin domarstatus till högsta nationella klass.

WWW.KRAFTSPORT.NU