KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Dubbla klubbtävlingar avslutar tävlingsåret

Året närmar sej sitt slut och ÅKK avslutade året med sin traditionsenliga julfest där vi passade på att arrangera två små klubbtävlingar, en i bänkpress och en i RAW styrkelyft. Tre lyftare kom till start i bänktävlingen och alla tre tävlade i 105kg klassen. Björn Berg var starkast då han klarade målet för dagen genom att sätta FM-kvalgränsen på 210kg i sitt första lyft vilket också är en förbättring av hans eget SFI-rekord i klassen, han valde sedan att stå över sina två sista lyft. Anders Johansson tävlade för andra helgen i rad och satte sina två första bänkar på 172,5kg och 177,5kg men sedan tog det stopp på 180kg i sista lyftet. Klas Helen putsade också sitt eget SFI-rekord för veteraner över 70år då han klarade 128kg i sitt sista lyft.

I styrkelyften så var det fem deltagare, det var dock endast Erika Gadzová som gick för fullt i alla momenten, de övriga valde att fokusera på något specifikt delgrens mål istället. Erika vägde med flit in i 63kg klassen på 57,05kg, orsaken var att det inte har funnits några rekord noterade i den klassen vilket hon naturligtvis var sugen att ändra på. Hon inledde starkt genom att sätta alla tre knäböjar med 85kg i sista, i bänken klarade hon 47,5kg i andra lyftet men bommade sedan 50kg i sista och i marken drog hon 107,5kg i andra lyftet men bommade sedan 110kg i sista. Totalt blev det 240kg och samtliga hennes resultat noteras in som nya SFI-rekord för både för juniorer och för damer.

Jesper Svanelt, Hannes Immonen och Anton Häggblom tävlade i 93kg klassen, alla tre gjorde symboliska vikter i knäböj men i bänken siktades det på rekord. Jesper gick in direkt på 168kg för att försöka plocka Björns rekord som låg på 167,5kg. Han bommade hårfint i sina två första lyft men lyckades sedan pressa vikten hela vägen i sista försöket och rekordet var hans. Hannes bättrade på sitt eget SFI-rekord för juniorer då han klarade 137,5kg i sitt sista lyft. Anton hade siktet inställt på att klara 100 Wilkspoäng i bänken, det vill säga den poäng som beräknas genom förhållandet mellan kroppsvikt och resultat samt en definierad Wilks-koeficient. Han vägde in på 86,45kg vilket innebar att han måste klara 155kg för att komma över 100 poäng. Han klarade 152,5kg i andra lyfte och pressade också 155kg sista lyftet men det underkändes av domarna så nu stannade han på 99.41poäng vilket innebär att han puffar ner Matias Sommarstörm från 30-bästa listan i bänk.

Tommy Nordlund tävlade i 105kg klassen och satte alla tre böjar med 170kg i sista, han tog det försiktigt i bänken med 100kg och avslutade med att dra 200kg i mark, han försökte också att så det åländska veteranrekordet i mark med 242,5kg men det blev för tungt för dagen.

Stort tack till alla som hjälpte till under dagen! Dagen fortsatte med lite gemensam träning för de som var sugna och sedan blev det bastu och pizza som avslutning på dagen.

WWW.KRAFTSPORT.NU