KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Kenta till Puerto Rico och VM i styrkelyft

Årets världsmästerskap i styrkelyft avgörs denna vecka i staden Aguadilla i Pureto Rico. Totalt 157 herrar och 87 damer är anmälda i de olika klasserna och tävlingarna har startat redan idag med de lättaste klasserna.

ÅKKs Kenneth "Kenta" Sandvik tävlar på söndag i herrarnas tungvikt där han ligger åtta i förhandsanmälningarna på 1057,5kg. Ser man till anmälningarna så kan detta bli den hårdaste tungviktsklassen någonsin i och med att Ukrainas Viktor Testov, Norges Carl Yngvar Christensen och Ukrainas Volodomyr Svistunov alla är anmälda på över 1100kg totalt men också bakom dessa finns det en lång rad riktigt vassa lyftare. Kenta kommer med andra ord att få det svårt att klättra uppåt till någon högre placering, men vi hoppas som vanligt på att hans säkra lyftning kan göra att han plockar några placeringar och som vanligt så är han en medaljkandidat i bänken, dock inte någon guldfavorit i och med att världsrekordhållaren Testov finns med.

Man har live webbsändningar från tävlingarna och Kenta tävlar på söndag med början klockan 20:00 finsk tid om jag har fått tidskillnaden rätt. Kenta reser nu i morgon, onsdag, och planen är att han skall flyga via New York där man för tillfället har stora problem efter stormen Sandy, vi får hoppas att det inte ställer till allt för mycket problem för honom!

Tävlingarna har som sagt redan börjat och KK Ekens Raija Jurkko tog idag brons i damernas 47kg klass med serien 170-95-157,5=422,5 kilo. Chen Wei-Ling TPE tog guldet på 455 kg och Fukushima Yukako JPN silver på 450 kg.

WWW.KRAFTSPORT.NU