KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Marcela Sandvik Europamästarinna i bänkpress

Inför EM-tävlingarna i bänkpress nere i Italienska Terni så var Marcela Sandvik en klar guldfavorit i damernas 52kg klass, ingen såg på pappret ut att kunna matcha henne om hon fick till en bra tävling. Efter att invägningen var avklarad och ingångsvikterna var satta så var det Marcela som hade fördel på lättare kroppsvikt mot vassaste motståndaren Sveriges Nina Eriksson, Marcela  valde att lägga en säker ingångsvikt på 110kg, det viktiga idag var placeringen inte resultatet, svenskan gick in på 107,5kg.

Båda klarade sina första lyft och båda ökade till 112,5kg till sina andra lyft och båda klarade även den vikten, men Marcela låg nu i ledningen på lättare kroppsvikt. Svenskan försökte gå på nock genom att begära upp 120kg till sitt sista lyft medan Marcela begärde upp nya europarekordvikten på 128kg. Marcela kunde därmed bevaka läget och ändra sin vikt till 120kg hon också ifall svenskan klarade sitt försök. Dock blev det inte något annat än ett försök från svenskan, hon klarade inte lyftet och Marela var klar sergarina Hon gjorde ändå ett tappert försök på 128kg i sitt sista lyft men det gick inte vägen den här gången. Bronset gick till Ryssland på 107,5kg

Marcela kan nu titulera sej europamästarinna i bänkpress 2012, hon har sedan tidigare ett guld, fem silver och två brons från EM sammanhang.

EM-tävlingarna fortsätter nu och på lördag är det dags för Kenneth "Kenta" Sandvik att försöka matcha frugans placering då herrarnas +120kg klass avgörs.

WWW.KRAFTSPORT.NU