KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Medaljhopp på EM i bänkpress

Europamästerskapen i bänkpress 2012 avgörs i den italienska staden Terni som ligger cirka 100km norr om Rom. Tävlingarna börjar nu på torsdag med de lättaste klasserna och fortsätter under fredagen för att avlutas med de tyngsta herrarna på lördag. Makarna Marcela och Kenneth "Kenta" Sandvik finns båda med i startfältet, Marcela tävlar på torsdagen i damernas 52kg klass och Kenta på lördagen i herrarnas +120kg klass.

Ser man i förhandsanmälningarna så ligger de båda först i sina respektive klassen, Marcela på 120kg och Kenta på 340kg. Om det inte blir några förändringar så skall Marcela mer eller mindre vara ohotad om hon kan prestera på toppnivå, men det är bara tre lyft och marginalerna är små så vi skalll inte ta ut segern i förskott men det ser onekligen bra ut för henne.

Kenta däremot har i vanlig ordning det betydligt tuffare, det finns sex-sju man som troligtvis kommer att vara sugna på att vara med och strida om medaljerna. Vi hoppas naturligtvis att Kenta skall följa upp de fina resultat han har haft under de senaste tävlingarna och att det skall räcka hela vägen också denna gång.

Tävlingarna kommer att webbsändas live.

WWW.KRAFTSPORT.NU