KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Historiskt RAW FM i styrkelyft

Finska styrkelyftförbundet arrangerar i år för första gången ett officiellt finskt mästerskap i RAW styrkelyft, eller klassisk styrkelyft som man valt att kalla det internationellt. Detta innebär att man tävlar utan den annars obligatoriska utrustningen i form av knäböjsdräkt, knälindor, bänkpresskjorta osv. Mästerskapet hålls inkommande helg i Kankaanpää för samtliga åldersklasser så allt från de yngsta juniorerna till de äldsta veteranerna är med och tävlar i sina respektive klasser. Intresset för tävlingarna har visat sej vara stort och de två dagar man först hade reserverat för tävlingarna räckte inte till så man var tvungen att börja redan på fredagen för att hinna med.

Också från ÅKKs håll är intresset stort, hela nio lyftare är anmälda till tävlingarna. Det är Emil Sundberg i -120kg U23, Marcela Sandvik -52kg, Sebastian Cederberg -83kg, Anton Häggblom -93kg, Jesper Svanfelt -93kg, Björn Berg -93kg, Ove Lehto -120kg, Gösta Gustafsson -74kg M60 och Klas Helén -105kg M70. Kompletta anmälningslistor hittar man här och tidtabeller finns här.

De äldsta veteranerna tävlar under fredagen vilket för vår del innebär att Klas och Gösta tävlar, Klas är ensam i sin klass medan Gösta har tre motståndare i sin klass. Alla andra förutom junioren Emil Sundberg tävlar under lördagen. Marcela får tufft motstånd i sin klass som har två andra deltagare men hon har den bästa anmälningsvikten av de tre.  I 93kg klassen så finns Jesper med uppe i toppen och vi hoppas att han är med och slåss om medaljerna där! Ove skall ohotad kunna ta hem ännu ett FM-guld i sin klass och Emil, som alltså tävlar på söndag, ser ut som en guldkandidat i sin klass. Emils motstånd bjuder Sibbos Bill Winter på.

WWW.KRAFTSPORT.NU