KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Björn Berg åtta på FM i bänkpress

Björn Berg tävlade idag på Finska mästerskapen i bänkpress som avgörs i Helsingfors denna helg. Han vägde in på 92,6kg i 93kg klassen vilket var tävlingarnas största sett till antalet deltagare. På grund av detta så delades klassen upp i två grupper, en A- och en B-grupp. Björn fanns med i B-gruppen med de lyftare som hade lite lägre ingångsvikter och de var först ut.

Han gick in på 205kg och klarade vikten i första lyftet och han begärde upp 210kg till sitt andra lyft, vikten kom upp men tyvärr så hittade domarna något fel på lyftet och det underkändes. Han gick om på samma vikt i sista lyftet, också den här gången kom det upp med bra fart men också denna gång blev det underkänt från domarna. Förargligt att inte få till det när styrkan uppenbarligen finns. Han var dock långt ifrån ensam om att få röda lampor från domarna flera lyftare blev helt utan resultat och många fick på samma sätt som Björn nöja sej med bara ett godkänt lyft. 205kg räckte till en åttonde plats för Björn, vann klassen gjorde Kokkolas Simon Kankkonen som satte finskt rekord med 256kg i sitt sista lyft.

Två andra SFI lyftare tävlade idag, Nykarlebys Stig Björkqvist bommade ut sej i 83kg klassen och Sibbos Susanna Virkkunen tog guld i damernas 72kg klass med ett lyft på 147,5kg. Se resultat från dagens tävlingar, damer och herrar.

I morgon tävlar Marcela Sandvik, Ove Lehto och Kenneth "Kenta" Sandvik, följ tävlingarna live här med början klockan 12:00.


WWW.KRAFTSPORT.NU