KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Finska mästerskap i bänkpress nu i helgen

Också inkommande helg är det FM-tävlingar på agendan, då avgörs nämligen öppna finska mästerskapen i bänkpress i Helsingfors. ÅKK har fyra lyftare med och först ut är Björn Berg som tävlar i 93kg klassen på lördag eftermiddag, Marcela Sandvik, Ove Lehto och Kenneth "Kenta" Sandvik tävlar på söndagen i 52kg klassen, 120kg klassen och +120kg klassen.

93kg klassen är tävlingarnas största om man ser till antalet deltagare och Björn ligger tolva i förhandsanmälningarna med 205kg. Upp till några mera framskjutna placeringar är det en bit, men kanske kan hoppas på en putsning av personbästat som idag ligger på 212,5kg? En av storfavoriterna i klassen är Kokkolas Simon Kankkonen som brukar vara och hälsa på hit till Åland på somrarna.

I Marcelas klass så är det bara tre lyftare anmälda och Marcela är den solklara vinnaren, hon kan gå in säkert och bara hon får ett lyft så skall hon ha guldet klart. Detta kanske öppnar upp för lite chanstagningar så ett försök att slå sitt eget finska rekord i klassen på 122,5kg är inte helt otroligt.

För Ove så ser det också lovande ut, han ligger som klar etta i förhandsanmälningarna. Helt säker kan han dock knappast känna sej, han har flera tävlingar i kroppen från de senaste veckorna och han skall också åter igen ner under 120kg. Bakom sej har han också en rejält revanschsugen Sami Pullinen som bommade ut sej i bänken på FM i styrkelyft för någon vecka sedan och han kan mycket väl komma upp emot vikter på 300kg och kanske över?Det finns också ett par andra lyftare som kan överraska men vi räknar med att Oves rutin skall räcka till för att han skall kamma hem ännu ett guld.

Också Kenta ser på pappret ut att vara en säker guldmedaljör men också här finns det ett par lyftare att se upp med. Främst är det Vasas Fredrik "Freddi" Smulter som verkar vara i bra form, han lade ut en video där han pressade 337,5kg för bara någon dag sedan. En annan som kanske vill vara med i toppen är Tuomas korkia-aho som är en riktigt stark bänkare, jag är dock osäker på hur hans form ser ut just nu. En sak kan vi i alla fall säga säkert och det är att Kenta var i bra form i bänken på FM i styrkelyft då han tryckte upp 330kg och han kommer inte att sälja sej billigt ifall någon faktiskt utmanar honom.

WWW.KRAFTSPORT.NU