KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Guld till både Chrille och Klas!

ÅKK veteranerna Christer "Chrille" Gustafsson och Klas Helén plockade idag hem varsitt guld då veteran FMs andra dag avgjordes uppe i Kuusamo.

Chrille tävlade i 83kg klassen M60, veteraner 60-69år, med tre deltagare. Han har en längre tid haft problem med en envis ryggskada men han kände ändå att han kunde vara med och tävla. Ryggproblemen har främst hämmat knäböj och markträningen, men han inledde ändå hyfsat bra i knäböj genom att klara 200kg i andra lyftet, han valde sedan att stå över sista lyftet för att spara sej till marklyftet. I bänken satte han ingången på 140kg utan problem och han klarade också 150kg i andra lyftet men 155kg i sista blev för tungt. I marklyftet drog han 200kg i sitt andra lyft och guldet var därmed redan säkrat. Han gick på 215kg i sista och det kom lätt upp men strax före slutpositionen så högg det till i ryggen och han var tvungen att släppa. Totalt blev det ändå med tanke på ryggproblemen klart godkända 550kg.

Vid invägningen så visade det sej att Klas var ensam i sin klass, 105kg M70, vilket naturligtvis innebar att han kunde gå på säkra vikter. Han inledde bra i knäböj där han gjorde tangerat personbästa med 130kg i sitt andra lyft, han gick sedan på nya personbästat 140kg i sista lyftet, vikten kom upp men tyvärr lite grunt vilket resulterade i två ett underkänt av domarna. I bänken blev det också två godkända lyft med 110kg i första och 120kg i andra. 127,5kg i sista lyftet blev dock för tungt. I marken drog han 150kg i andra lyftet för att få ihop nya personbästat 400kg totalt, han försökte även på 155kg i sista marken vilket skulle ha varit nytt finskt rekord i klassen om han klarat men han orkade inte hela vägen idag. Totalt sett en bra tävling och personbästa och SFI-rekord totalt, bara att gratulera!

Vasas Magnus Häggblom tog hem guldet i 93kg M60 klassen med serien 220kg i knäböj, 135kg i bänk, 250,5kg i mark och 605,5kg totalt. Knäböjen var nytt finskt rekord i klassen och marklyften kommer att skrivas in som nya nordiskt rekord, stort grattis till Magnus också!

Se kompletta resultat från helgens FM tävlingar.

Alla tre kan nu vara aktuella för landslagsuppdrag under året, kanske främst veteran EM i Tjeckien i mitten av juli. Veteran VM går i USA i början av oktober.

WWW.KRAFTSPORT.NU