KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Veteran FM guld till Ove Lehto

Ove Lehto gjorde idag sin tredje FM tävling på fyra veckor då veteran FM i styrkelyft avgjordes uppe i Kuusamo. Han tävlade idag i +120kg klassen M40 (veteraner 40-49år), vågen stannade på 122,6kg vid invägningen. Motståndet i klassen var inget han behövde bekymra sej om, de två övriga lyftarna i klassen låg långt bakom. Oves främsta mål förutom att ta hem guldet var att plocka de finska rekorden i klassen.

Känslan under uppvärmningen var bättre än på senior FM för två veckor sedan, då var han tvungen att banta lite för att komma ner i -120kg klassen, och han inledde starkt i knäböjen med tre godkända lyft med 365kg i sista lyftet vilket var en putsning av det finska rekordet med 45kg. Tyvärr fick han i det lyftet en liten skadekänning i ena knäet, men inte värre än att han kunde fortsätta tävlingen.

Skadan kändes inget i bänken så ha körde på för fullt där, första lyftet på 285kg blev dock under känt med 2-1 av domarna på grund av sänkning. Han gick om på vikten och satte sen säkert i andra lyftet. I sista gick han på 300kg och klarade även en vikten relativt lätt, detta är dock 5kg under hans eget finska rekord, lite förargligt att han inte kunde testa på en rekordvikt i sista lyftet.

I marken så kändes knäet av men inte värre än att han kunde gå in på 315kg i första lyftet och klara. I andra lyftet begärde han upp 335kg vilket också kom upp rätt enkelt, också det nytt finskt veteran rekord, men han valde ändå att stå över sista lyftet på grund av det onda knäet. Totalt blev det 1000kg, en förbättring av det finska veteran rekordet med 140kg. Efter tävlingen fick Ove göra ett dopingtest, svaret brukar dröja någon vecka. Se kompletta resultatlistor från dagen.

Oves FM marathon är ännu bara lite över halvvägs, redan nästa helg är det dags för nästa tävling då FM i bänkpress avgörs i Helsingfors. Den 23-25 mars är det sedan dags för RAW FM i styrkelyft om knäskadan inte ställer till det.

I morgon tävlar våra andra veteraner Christer "Chrille" Gustafsson och Klas Helén.

WWW.KRAFTSPORT.NU