KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Veteran FM i styrkelyft nu i helgen

FM tävlingarna fortsätter att rulla på, denna helg är det veteran FM i styrkelyft uppe i Kuusamo som står på schemat. ÅKK har tre lyftare med, Ove Lehto i +120 M40, Christer "Chrille" Gustafsson -83kg M60 och Klas Helén i -105kg M70. Kompletta anmälningslistor finns här.

Ove är inne på sin tredje tävling på fyra veckor och har valt att tävla i +120kg klassen för att slippa tänka på vikten inför denna helg, han är också sugen på att plocka de finska vetranrekorden i klassen vilket han också bör klara, tuffast att slå är hans eget rekord i bänken på 305kg. Ove har två motståndare men ingen av dessa skall kunna hota.

Chrille har haft problem med en ryggskada en längre tid så hans träning i både knäböj och marklyft har fått träna väldigt försiktig men han åker ändå upp och siktet är inställt på att plocka hem guldet vilket i så fall innebär att han kan vara aktuell för veteran EM och VM senare i år. Tre lyftare är anmälda i klassen.

Klas har en motståndare i sin klass men han är nog snäppet bättre än Klas. Vi hopas naturligtvis att Klas kan få till en bra tävling och plocka några fina personbästan med sej hem.WWW.KRAFTSPORT.NU